Ortotika(3)—Klassifisering og bruk av ortotika

Klassifisering og bruk av ortoser

1. Overekstremitetsortoser er delt inn i to kategorier: faste (statiske) og funksjonelle (bevegelige) i henhold til deres funksjoner.Førstnevnte har ingen bevegelsesanordning og brukes til fiksering, støtte og bremsing.Sistnevnte har bevegelsesinnretninger som tillater bevegelse av kroppen eller kontrollerer og assisterer bevegelse av kroppen.
2. Underekstremitetsortoser brukes hovedsakelig for å støtte kroppsvekt, assistere eller erstatte lemfunksjon, begrense unødvendig bevegelse av ledd i underekstremiteter, opprettholde stabilitet i underekstremiteter, forbedre holdningen når du står og går, og forebygge og korrigere deformiteter.Når du velger en nedre ekstremitetsortose, må det bemerkes at det ikke er noen åpenbar kompresjon på lemmen etter bruk.For eksempel kan popliteal fossa ikke komprimeres når kneet er bøyd til 90° med KAFO, og det er ingen kompresjon på medial perineum;ortosen skal ikke være nær huden hos pasienter med ødem i nedre ekstremiteter.

3. Spinalortoser brukes hovedsakelig til å fikse og beskytte ryggraden, korrigere det unormale mekaniske forholdet til ryggraden, lindre lokale smerter i stammen, beskytte den syke delen mot ytterligere skade, støtte de lammede musklene, forebygge og korrigere deformiteter og støtte bagasjerommet., bevegelsesbegrensning og omjustering av spinal justering for å oppnå formålet med å korrigere spinal lidelser.
bruke programmet
1. Inspeksjon og diagnose Inkludert pasientens allmenntilstand, sykehistorie, kroppsundersøkelse, leddbevegelse og muskelstyrke på stedet hvor ortoser skal lages eller bæres, om ortoser er brukt eller ikke og hvordan de brukes.

2. Ortotikaresept Angi formål, krav, varianter, materialer, fast rekkevidde, kroppsstilling, kraftfordeling, brukstid m.m.

3. Behandling før montering er i hovedsak for å øke muskelstyrken, forbedre bevegelsesområdet til ledd, forbedre koordinasjonen og legge forholdene til rette for bruk av ortoser.

4. Produksjon av ortotika Inkludert design, måling, tegning, avtrykkstagning, produksjon og monteringsprosedyrer.

5. Opplæring og bruk Før ortosen tas i bruk offisielt, er det nødvendig å prøve den (foreløpig inspeksjon) for å vite om ortosen oppfyller reseptkravene, om komforten og justeringen er riktig, om kraftenheten er pålitelig, og justere tilsvarende.Lær deretter pasienten hvordan man tar på og tar av ortosen, og hvordan man tar på ortosen for å utføre noen funksjonelle aktiviteter.Etter trening, sjekk om monteringen av ortosen samsvarer med det biomekaniske prinsippet, om den oppnår forventet formål og effekt, og forstår pasientens følelse og reaksjon etter bruk av ortosen.Denne prosessen kalles sluttinspeksjon.Etter bestått sluttkontroll kan den leveres til pasienten for offisiell bruk.For pasienter som har behov for langvarig bruk av ortoser, bør de følges opp hver 3. måned eller halvår for å forstå effekten av ortoser og endringer i tilstanden, og foreta revisjoner og justeringer ved behov.


Innleggstid: 15. august 2022